zaterdag 26 september 2015

Abélion Highlights wk 40

Nieuw deze week:

23 Orange Skyline – Rapture [HS]

De hoogste nieuwe is deze week voor de Nederlandse Indie Rock band Orange Skyline.
De band uit Groningen werd geformeerd in 2012 en won in 2013 de Groningse Popprijs. Geïnspireerd door bands als The Who, Oasis en meer recent 'Arctic Monkeys en The Kooks, timmert de band aardig aan de weg. Anno 2015 is de EP 'An introduction' verschenen waar ook de single 'Rapture' op staat en die is nieuw deze week op #23.


32 Chvrches – Clearest blue

De 2e nieuwe single is deze week voor de Schotse electropopband Chvrches. De band die in 2011 in Glasgow werd gevormd, bracht in 2013 het debuut album genaamd 'The Bones of what you believe'. Van het album kwamen onder andere de singles 'Lies' en 'The mother we share'.
Inmiddels is ook het 2e studioalbum van de band gereleased met de titel 'Every open eye'. Van het album kwam al de single 'Leave a trace' en inmiddels is ook het nummer 'Clearest blue' als single verschenen en die is nieuw deze week op #32.


36 BØRNS – Electric love


De 3e en laatste nieuwkomer deze week is voor de Amerikaanse singer-songwriter Garrett Borns, beter bekend onder zijn artiesten naam BØRNS. Oktober vorig jaar verscheen debuutsingle '10,000 emerald pools' afkomstig van de EP 'Candy'. Op diezelfde EP staat ook het nummer 'Electric love' en die is deze week nieuw op #36.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 30 wk 47

  Editie: 738 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 12 3 Boy & Bear – Mexico 2 3 7 Vorsen – Looking Back 3 ...