zaterdag 21 maart 2015

Abélion Highlights wk 13


Huidige #1:Nieuw deze week:

16 Cold War Kids – Hot coals [HS]

De hoogste nieuwkomer is deze week voor de Amerikaanse Indie rockband Cold War Kids. De band uit Californië is opgericht in 2004 en bestaat naast zanger en frontman Nathan Willett, nog uit 3 andere leden.
Na een aantal EP's kwam in 2006 het eerste album van de band uit. Inmiddels heeft de band oktober vorig jaar al het 5e studioalbum genaamd 'Hold my home' uitgebracht, waar al de single 'All this could be yours' vanaf kwam.
Van het album is nu ook het nummer 'Hot Coals' als single verschenen en die is nieuw deze week op #16


22 Vaults – Poison

De 2e nieuwe single deze week is voor het Britse trio Vaults. De band begon via Youtube en dat leverde aardig wat views op voor het nummer 'Cry no more' in 2013. In december bracht de band de EP 'Vultures' en van deze EP komt ook de single 'Poison' en die is nieuw deze week op #22.


34 The Vamps – Can we dance

De 3e nieuwkomer deze week is voor de Britse band The Vamps. De nog jonge band van leadzanger en gitarist Bradley Simpson, begon in 2012 en bracht in 2014 het debuutalbum 'Meet The Vamps'. Op het album ook de single 'Can we dance' die in september 2013 al werd uitgebracht, maar nu in ons land alsnog/nogmaals is uitgebracht. 'Can we dance' is nieuw deze week op #34.


36 Selah Sue – Reason

De 4e en laatste nieuwe single is deze week voor de Belgische singer-songwriter Sanne Putseys. De artieste die op 15-jarige leeftijd akoestische gitaar leerde spelen, begon toen ook met het schrijven van eigen muziek.
In 2009 verscheen haar debuut-EP 'Black part love' en het eerste hele album kwam uit in 2011 en dat was ook het jaar dat haar carriere serieus van de grond kwam en ze een graag geziene gast was op festivals. In 2014 wist ze ook in ons land redelijk wat succes te oogsten met de single 'Alone'.

30 maart 2015 moet haar 2e album genaamd 'Reason' gaan verschijnen en als voorloper daarvan is alvast de gelijknamige single verschenen. En die is deze week nieuw op #36
Hotshot Week 13: Tame Impala – Let it happen

De Hotshot is deze week voor de Australische band Tame Impala. De band van frontman en zanger Kevin Parker, brengt voornamelijk dromerige melodieën in hun muziek. Ze braken in thuisland Australië door in 2008 en wonnen daar diversen prijzen. De band heeft inmiddels 2 albums uitgebracht en het 3e album zou dit jaar moeten gaan verschijnen. Op 11 maart bracht de band wel alvast een nieuwe single genaamd 'Let it happen' maar het is niet duidelijk of dat nummer ook op het album terecht gaat komen.
Hoe dan ook. Tame Impala heeft deze week de Hotshot te pakken met hun nieuwe single 'Let it happen'Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 30 wk 15

  Editie: 758 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 2 4 Stinson Fuller – Sadie Hawkins 2 1 10 Palace – Bleach 2x...