zaterdag 23 mei 2015

Abélion Highlights wk 22

Nieuw deze week:

21 The Chemical Brothers – Go [HS]

De hoogste nieuwe is deze week voor het Britse danceduo The Chemical Brothers. Het duo bestaande uit Tom Rowlands en Ed Simons bestaat sinds 1991 en ze hadden hun eerste grote succes eind jaren 90. Het nummer 'Hey boy hey girl' werd een hit in 1999 en in 2004 deed de single 'Galvanize' het zelfs nog wat beter. Nu horen we al een aantal jaren niet zoveel meer van de heren, maar dat komt vooral doordat de muziek wat minder toegankelijk werd. Maar daar gaat met het 8e studioalbum dat in juli moet gaan verschijnen, misschien toch wel beetje verandering in komen. Het album gaat 'Born in Echoes' heten en bevat in ieder geval de single 'Go', die inmiddels alvast is verschenen als voorloper van het nieuwe album. Voor de single is opnieuw de samenwerking aangegaan met Q-Tip. Samen zijn ze nieuw deze week op #21.


36 Editors – No harm

De 2e nieuwkomer deze week is voor de Britse Indierockband Editors. De band van leadzanger en gitarist Tom Smith, bestaat sinds 2003 en het eerste echte succes kwam in ons land met de single 'The racing rats' in 2007. Momenteel is de band bezig met het 5e studioalbum dat later dit jaar moet gaan verschijnen. Als voorloper van het nieuwe album is alvast de single 'No harm' verschenen en die is nieuw deze week op #36


40 Avicii – Feeling good

De 3e nieuwe single deze week is voor de Zweedse DJ en producer Tim Bergling, beter bekend als Avicii. Het 2e studioalbum van Avicii moet dit jaar gaan verschijnen en gaat 'Stories' heten. Nadat hij eerder al 2 nummers van het nieuwe album op single heeft uitgebracht, heeft hij ook een nieuwe versie gemaakt van het nummer 'Feeling good' dat eerder al door onder andere Nina Simone en Muse werd vertolkt. Het nummer komt niet op het album stories te staan, maar is dus gewoon even een tussendoortje, dat ook voor een commercial van een automerk wordt gebruikt. Maar hij is wel nieuw deze week op #40.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 30 wk 7

  Editie: 750 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 1 7 Royel Otis – Heading For The Door 3x#1 2 6 3 Matt-Felix ...