zaterdag 12 december 2015

Abelion Highlights wk 51

 The Jezabels – Come alive


De hoogste nieuwe is deze week voor Australische indie rockband The Jezabels. De band werd opgericht in 2007 in Sydney. De band van leadzangeres Hayley Mary, bracht in 2009 de eerste EP uit en in 2011 verscheen het album 'Prisoner', wat vooral in thuisland Australië lovende kritieken kreeg. In 2014 verscheen het laatste album genaamd 'The Brink'. Maar er is goed nieuws te melden, want er wordt gewerkt aan een 3e studioalbum dat 'Synthia' moet gaat heten en februari 2016 zal gaan verschijnen. Als voorloper hebben ze alvast een nieuwe single uitgebracht met een wat donkere sfeer. Het nummer 'Come alive' is nieuw deze week op #12.

Galantis – In my head


De 2e nieuwe single deze week is voor het Zweedse DJ en producers duo Galantis. Christian Karlsson en Linus Eklöw, scoorden hun grootste hit tot nog toe begin dit jaar met de single 'Runaway (U & I)'. In juni verscheen debuutalbum 'Pharmacy' waar ook de singles 'Gold dust' en 'Peanut butter jelly' nog vanaf kwamen. Op het album ook het nummer 'In my head' en die is nu als single verschenen en daarmee is Galantis nieuw deze week op #29.

Wolf Alice – Freazy


De 3e nieuwkomer deze week is voor de Britse indie rockband Wolf Alice. De band uit Londen, begon in 2010 en kwam dit jaar met het studioalbum 'My love is cool'. Van dat album kwamen al de singles 'Giant peach', 'Bros' en 'You're a germ' en nu is ook het nummer 'Freazy' als single verschenen en die is nieuw deze week op #37.

Kelly Clarkson – Piece by piece


De 4e en laatste nieuwe single deze week is voor de Amerikaanse singer-songwriter Kelly Brianne Clarkson. Ze werd bekend toen ze in 2002 het eerste seizoen van American Idol won.
Haar debuutalbum 'Thankful' verscheen in 2003 en de single 'Miss independent' weet meteen een hit. Inmiddels is in februari dit jaar haar 7e studioalbum 'Piece by piece' verschenen. Van het album is nu de titelsong als single uitgebracht en daarmee is Kelly Clarkson nieuw deze week op #40.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 30 wk 15

  Editie: 758 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 2 4 Stinson Fuller – Sadie Hawkins 2 1 10 Palace – Bleach 2x...