zondag 20 december 2015

Abélion Highlights wk 52

 Foxes – If you leave me now

De hoogste nieuwe is deze week voor Britse singer-songwriter Louisa Rose Allen, beter bekend onder haar artiestennaam Foxes. Ze begon in 2011 en werd bekend doordat ze de zang verzorgde van het nummer 'Clarity' van Zedd.
Haar eeste album ' Glorious' verscheen in 2014. Inmiddels is bekend dat in februari 2016 haar 2e studioalbum moet gaan verschijnen en dat die de naam 'All I need' mee krijgt. Van het nieuwe album zijn inmiddels al een aantal nummers verschenen als single, waaronder 'Body talk'
Nu is ook het nummer 'If you leave me now' als single verschenen en die is nieuw deze week op #14.


Miike Snow – Genghis khan

De 2e nieuwe single deze week is voor de Zweedse indiepop band Miike Snow. De band bestaat uit de producers Christian Karlsson en Pontus Winnberg en zanger en producer Andrew Wyatt. Miike Snow begon in 2007 en bracht het debuutalbum 'Miike Snow' in 2009 en werd in 2012 opgevolgd door het album 'happy to you' waar onder andere de singles 'Paddling out' en 'The wave' vanaf kwamen.
In oktober werd bekend dat het 3e studioalbum in 2016 moet gaan verschijnen en 'III' gaat heten. Als voorloper kwam al de single 'Heart is full' uit en nu is ook de 2e single uitgebracht genaamd 'Genghis Khan' en die is deze week nieuw op #21.


Shinedown – State of my head

De 3e nieuwkomer van deze week is voor de Amerikaanse rockband Shinedown. De band uit Jacksonville, Florida, werd geformeerd in 2001 en bestaat naast zanger Brent Smith nog uit 3 andere leden.
Debuutalbum 'Leave a whisper' dateert alweer van 2003 en in dit jaar kwam alweer het 5e studioalbum uit dat naar de titel 'Threat to survival' luistert. Op het album ook de single 'State of my head' en die is nieuw deze week op #36.

CHVRCHES – Empty threat


De 4e en laatste nieuwe single deze week komt van de Schotse Electroband Chvrches. De band van Leadzangeres Lauren Mayberry, begon in 2011 in Glasgow. Dit najaar verscheen het 2e studioalbum 'Every open eye' en van dat album kwamen onder andere al de singles 'Leave a trace' en Clearest blue'. Onlangs verscheen ook het nummer 'Empty threat' als single daarmee is Chvrches nieuw deze week op #38.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 20 wk 29

  Editie: 772 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 1 3 STRAINJER – Hey Man 2x#1 2 2 7 Indigo Birds – Different ...