zaterdag 2 januari 2016

Abélion Highlights wk 1

Carly Rae Jepsen – Your type [HS]

De hoogste nieuwe is deze week voor de Canadese zangeres Carly Rae Jepsen. In 2007 begon haar carriere echt door haar deelname aan Canadian Idol, waar ze toen 3e werd. Toch kreeg ze pas in 2012 echt succes met haar 2e studioalbum 'Kiss' en de single 'Call me maybe'. Dit jaar bracht ze haar 3e en huidige studioalbum 'Emotion'. Van het album kwam ook de redelijk succesvolle single 'I really like you' en onlangs is ook het nummer 'Your type' als single verschenen en met dat nummer is Carly Rae Jepsen nieuw deze week op #27


Ghostpoet ft. Paul Smith – Be right back, moving house

De 2e nieuwe single is voor de Britse muzikant Obaro Ejimiwe, beter bekend onder zijn artiestennaam Ghostpoet. De man die al meerdere keren is genomineerd voor de 'Mercury Prize' bracht zijn debuutalbum in 2011 genaamd 'Peanut butter blues & Melancholy Jam'.
Zijn inmiddels 3e studioalbum 'Shedding Skin' verscheen in maart 2015. Op het album ook het nummer 'Be right back, moving house' waarop hij vocaal wordt bijgestaan door Paul Smith. En met die nieuwe single is Ghostpoet nieuw deze week op #33.


Jasmine Thompson – Adore

De 3e en laatste nieuwkomer deze week is voor de Britse singer-songwriter Jasmine Ying Thompson, beter bekend als Jasmine Thompson. Ze begon in 2010 met het zingen van covers en kreeg langzaam maar zeker bekendheid toen ze in 2014 de vocalen verzorgde voor de single 'Sun goes down' van Robin Schulz. Na nog een samenwerking, dit keer met Felix Jaehn, is het tijd voor solo-succes en dat hoopt ze te bereiken met de EP 'Adore'. Op de EP ook de gelijknamige single en daarmee is Jasmine Thompson nieuw deze week op #38.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 30 wk 8

  Editie: 751 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 2 4 Matt-Felix – Leave, Just To Stay 2 1 8 Royel Otis...