zaterdag 4 april 2015

Abélion Highlights wk 15

Huidige #1


Nieuw deze week:

19  Years & Years – Worship [HS]

De hoogste nieuwe is deze week voor de Britse synthpopband Years & Years.
De band ontstond in 2010 in Australië en bracht in 2012 de debuutsingle. Maar vanaf 2014 kwam het echte succes. De single 'Sunlight' een samenwerking met The Magician, leverde een aardig succes op en momenteel doet de single 'King' het ook erg goed in de hitlijsten.
In juni van dit jaar moet het debuutalbum met de titel 'Communion' gaan verschijnen en daar komt naast de single 'King' ook de single 'Worship' op te staan en die is nieuw deze week op #19


31  Of Monsters and Men – Crystals

De 2e nieuwe deze week is voor de Finse indie pop/rock-band Of Monsters and Men. De band begon in 2010 en had haar eerste succes in 2012 met de single 'Little talks'. Het nummer werd ook in ons land een aardige hit en ook het album waar de single op stond genaamd 'My head is an animal' deed het erg goed. Vanaf 2013 is de band bezig geweest met het werken aan het nieuwe album genaamd 'Beneath the skin'. Het album moet in juni van dit jaar gaan verschijnen en als voorloper daarvan is alvast de single 'Crystals' gereleased en die is nieuw deze week op #31.


36  Marina and the Diamonds – Gold

De 3e nieuwe single deze week is voor Marina Lambrini Diamandis, beter bekend onder haar artiestennaam Marina and the Diamonds. Marina is een singer-songwriter uit Wales. Ze werd 2e in de BBC poll 'Sound of 2010' en bracht haar debuutalbum in 2010 genaamd 'The Family Jewels'. Marina brengt voornamelijk een mix van indiepop en new wave en bracht in 2013 haar 3e studioalbum 'Froot'. Van dat album is nu de single 'Gold' als nieuwe single verschenen en die is nieuw deze week op #36.


39  Heavylight – Close to you


De 4e en laatste nieuwkomer deze week is voor de Nederlandse rockband Heavylight. De band uit Rotterdam werd opgericht in 2011 en werd in 2013 door 3FM uitgeroepen tot 'serious talent'. In 2014 verscheen het debuutalbum genaamd 'Your Kingdom'. Van dat album kwamen onder andere de singles 'Hey' en 'Any moment now'. De band heeft nu een hele nieuwe single uitgebracht genaamd 'Close to you' en die is nieuw deze week op #39

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 20 wk 28

  Editie: 771 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 16 1 STRAINJER – Hey Man 2 1 6 Indigo Birds – Differe...