zaterdag 11 april 2015

Abélion Highlights wk 16

Huidige #1Nieuw deze week:

20 The Playground – We are the young ones [HS]

De hoogste nieuwkomer is deze week voor het Nederlandse The Playground. Het is een project van Christon Kloosterboer, de leadzanger van de band Rigby.
The Playground heeft de debuutsingle inmiddels gereleased en die heet 'We are the young ones' en die komt deze week binnen op #20.


28 Kasabian – Bow

De 2e nieuw single deze week is voor de Britse rockband Kasabian. Kasabian werd opgericht in 1999 in Leicester en bracht het debuutalbum in 2004. In 2005 wist de band ook in ons land de hitlijsten te halen met de single 'Processed beats'. In juni van het vorige jaar bracht Kasabian het 5e studioalbum genaamd '48:13'. Op het album ook het nummer 'Bow' dat in oktober vorig jaar alleen in Italië als single werd gereleased. Maar inmiddels is 'Bow' ook in ons land als single uitgekomen en nieuw op #28


34 Muse – Dead inside

De 3e nieuwkomer deze week is voor de Engelse rockband Muse. De band van leadzanger Matthew Bellamy, begon in 1994 en kwam in 1999 met debuutalbum 'Showbiz'. Inmiddels komt het 7e studioalbum van Muse er al weer aan. Het schijfje met de naam 'Drones' zal in juni van dit jaar gereleased moeten gaan worden. Hoewel ook het nummer 'Psycho' onlangs is verschenen is dat niet de officiele promotie single van het nieuwe album. Dat is namelijk de single 'Dead inside' en die is ook nieuw deze week op #34.


38 Tove Lo – Timebomb

De 4e en laatste nieuwe single deze week is voor de Zweedse singer-songwriter Ebba Tove Elsa Nilsson, beter bekend onder haar artiestennaam Tove Lo. Ze schreef eerder nummers voor onder andere Girls Aloud en Icona Pop en bracht in 2013 haar eigen EP genaamd 'Truth serum'.

We kennen haar het beste van het nummer 'Stay high' dat in de Habbits Remix van Hippie Sabotage een grote hit opleverde. In 2014 verscheen debuutalbum 'Queen of the clouds'. Van dat album verscheen dus al de single 'Habits' en ook 'Talking body'. En nu is het de beurt aan het nummer 'Timebomb' en die is nieuw deze week op #38.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 20 wk 28

  Editie: 771 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 16 1 STRAINJER – Hey Man 2 1 6 Indigo Birds – Differe...