zaterdag 1 augustus 2015

Abélion Highlights wk 32

Nieuw deze week:

17  Colony House – Second guessing games [HS]

De hoogste nieuwe is deze week voor de Amerikaanse Indierockband Colony House. De band bestaande uit de broers Calab (zang) en Will (drums) Chapman en gitarist Scott Mills, begon in 2009.
Onder invloed van onder andere U2 en Cold War Kids, kwamen ze vorig jaar met het debuutalbum 'When I was younger'. Op het album ook de single 'Second Guessing Games' en die is nieuw deze week op #17


31  Albert Hammond Jr. – Losing touch

De 2e nieuwkomer deze week is voor de Amerikaanse Gitarist en zanger Albert Hammond Jr. De man uit Los Angeles is de zoon van singer-songwriter Albert Hammond. Hij is tevens gitarist bij de band 'The Strokes' maar heeft daarnaast ook een solocarriere opgebouwd. Zijn eerste soloalbum kwam uit in 2006 en heet 'Yours to keep'.
Inmiddels heeft Albert Hammond Jr. net zijn 3e studioalbum getiteld 'Momentary Masters' uitgebracht en op het album ook de single 'Losing touch' en die is nieuw deze week op #31.


35  Coasts – Oceans

De 3e nieuwe single is voor de Britse Indie pop/rockband Coasts. De band uit Bristol bestaat sinds 2011. Een heel album is er nog niet gekomen, maar zou in september van dit jaar moeten gaan uitkomen. Op het debuutalbum van de band moet ook de single 'Oceans' gaan verschijnen, dat al in 2014 op de gelijknamige EP stond, maar nu dus als internationale release is uitgebracht. En met die single is Coasts nieuw deze week op #35.


40  OIJ – Blinded


Kun je zanger en producer ineen zijn? De Amsterdamse DJ, producer en zanger Valentijn doet hele goede pogingen om dit te bewijzen. Valentijn werkt onder zijn artiestennaam OIJ, een afkorting die staat voor Only In Japan. Zijn muziek valt het best te plaatsen in de categorie 'electropop' en hij bracht in juni zijn single 'Blinded' uit. Met die single is OIJ nieuw deze week op #40. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Abélion Top 30 wk 7

  Editie: 750 Samenstelling: Abelion Music DW VW AW 1 1 7 Royel Otis – Heading For The Door 3x#1 2 6 3 Matt-Felix ...