zaterdag 8 augustus 2015

Abélion Highlights wk 33

Nieuw deze week:

12 Chvrches – Leave a trace [HS]

De hoogste nieuwe is deze week voor de Schotse electroband Chvrches. De band van leadzangeres Lauren Mayberry, bestaat sinds 2011 en maakt voornamelijk electropop en synthpop. In 2013 kwam debuutalbum 'The bones of what you believe' uit. Van het album kwamen onder andere de singles 'The mother we share' en 'Gun'.
Eind september moet het 2e studioalbum genaamd 'Every open eye' gaan verschijnen en als voorloper is alvast de single 'Leave a trace' gereleased.
En die single is nieuw deze week op #12.


24 Foals – Mountain at my gates

De 2e nieuwe single deze week is voor de Britse Indierockband Foals. De band uit Oxford, werd opgericht in 2005 en bracht het debuutalbum genaamd 'Antidotes' in 2008. Inmiddels moet het 4e studioalbum eind deze maand gaan verschijnen en krijgt de titel 'What went down' mee. Van het nieuwe album kwam alvast de titelsong als single uit en nu is ook het nummer 'Mountain at my gates' alvast als single uitgebracht en met die nieuwe single is Foals nieuw deze week op #24.


34  Tourist ft. Josef Salvat ft. Niia – Holding on

De 3e nieuwkomer deze week is voor de Britse muzikant van electronische muziek en tevens pianist William Phillips, beter bekend onder zijn artiestennaam Tourist. Je zou hem wellicht het beste kunnen kennen van de single 'I can't keep up' waarop hij samenwerkte met Will Heard. Voor zijn nieuwe single maakt hij gebruik van de vocale kwaliteiten van Josef Salvat en Niia. De single 'Holding on' is nieuw deze week op #34.


38  Elliphant – Best people in the world

De 4e en laatste nieuw single deze week is voor de Zweedse zangeres en rapper Ellinor Olovsdotter, beter bekend onder haar artiestennaam Elliphant. Haar debuutsingle 'Tekkno Scene' kwam uit in 2012 en werd goed ontvangen en tevens gebruikt in de video game 'FIFA 13'.

Haar debuutalbum genaamd 'A good idea' kwam uit in 2013 en van het album kwam onder andere de single 'Music is life'. Eind september moet het 2e studioalbum gaan verschijnen dat als titel 'Livng life golden' mee gaat krijgen en als voorloper daarvan is alvast de single 'Best people in the world' uitgebracht en met die single is Elliphant nieuw deze week op #38.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Nieuwe muziek wk 15: Modest Mouse – The World At Large

  De Amerikaanse alternatieve rockband 'Modest Mouse' draait al een hele tijd mee. Sinds 1993 om precies te zijn. De 6-koppige band...